flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радою суддів загальних судів виконано Орієнтовний план роботи на друге півріччя 2013 року

27 грудня 2013, 09:34

 26 грудня 2013 року відбувся другий день чергового засідання ради суддів загальних судів.

   Радою заслухано питання про підсумки діяльності ради суддів загальних судів у ІІ півріччі 2013 року, узагальнення результатів та аналіз розгляду звернень фізичних та юридичних осіб, суддів та працівників апарату суду, які надійшли до ради суддів загальних судів у ІІ півріччі 2013 року. За підсумками розгляду члени Ради прийняли рішення схвалити свою діяльність протягом звітного періоду. З відповідними показниками діяльності Ради у ІІ півріччі 2013 року можна буде ознайомитись на веб-сайті ради суддів загальних судів.
   Голова апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко поінформував членів Ради про XIV засідання Консультативної Ради європейських суддів та ознайомив з висновком про суддівське самоврядування та судову незалежність. Консультативна Рада європейських суддів (КРЄС) 14-15 листопада 2013 року провела 14-те пленарне засідання та прийняла Висновок №16(2013) про суддівське самоврядування та судову незалежність.
   Відповідно до порядку денного засідання Радою визначено склад ІV конференції суддів загальних судів та затверджено орієнтовний порядок денний ІV конференції суддів загальних судів.  До складу делегатів ІV конференції суддів загальних судів увійдуть: 1 представник Верховного Суду України, 6 суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також по 1 представнику суддівської спільноти від 27 апеляційних загальних судів та 27 – місцевих загальних судів. Також члени Ради визначили перелік запрошених гостей на конференцію. Як відомо, 21 листопада 2013 року радою суддів загальних судів прийнято рішення № 105 про скликання IV конференції суддів загальних судів 27 лютого 2014 року о 10 годині. Названим рішенням рекомендовано Голові Верховного Суду України, Голові Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, головам апеляційних та місцевих загальних судів до 10 грудня 2013 року провести збори суддів, на яких обрати кандидатів у делегати на ІV конференцію суддів загальних судів та до 16 грудня 2013 року надати оформлені протоколом чи рішенням зборів суддів списків щодо делегатів на ІV конференцію суддів загальних судів.
   Члени Ради прийняли рішення про відзначення заохочувальними відзнаками низки суддів та працівників апаратів судів.
   На засіданні Рада затвердила орієнтовний план роботи ради суддів загальних судів на І півріччя 2014 року.