flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кропивницький окружний суд Кіровоградської області зареєстровано як юридичну особу

25 вересня 2018, 09:30

На виконання Указу  Президента України від 29 грудня 2017 року № 451 «Про реорганізацію місцевих загальних судів» 24 вересня 2018 року здійснено державну реєстрацію новоутвореної юридичної особи – Кропивницького окружного суду Кіровоградської області, про що внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

         Територіальна юрисдикція Кропивницького окружного суду Кіровоградської області поширюватиметься на Кіровоградський, Бобринецький та Компаніївський райони Кіровоградської області з місцезнаходженням у містах Кропивницькому та Бобринці,  селищі міського типу Компаніївці Кіровоградської області.

   Наразі Кіровоградський районний суд Кіровоградської області  продовжує здійснювати правосуддя до початку роботи новоутвореного суду.

Відповідно до ч. 6 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» новоутворений Кропивницький окружний суд Кіровоградської області розпочне свою діяльність з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови цього суду про початок його роботи.