flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього

25 травня 2017, 09:38

22 травня 2017 року в місті Кропивницькому проведено регіональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

Участь у форумі взяли голова апеляційного суду Валерій Драний, начальник ТУ ДСА України в Кіровоградській області Григорій Дрок, суддя-спікер апеляційного суду Людмила Дьомич, судді-спікери місцевих судів, прес-секретарі, представники обласних та районних ЗМІ.

Перший загальнонаціональний форум організовано Вищою радою правосуддя, Верховним Судом України, Радою суддів України, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Національною школою суддів України, Державною судовою адміністрацією України за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Центру демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова апеляційного суду Кіровоградської області Драний Валерій Вікторович, який наголосив на важливості формування та реалізації інформаційної взаємодії судів та засобів масової інформації на базових засадах відкритості, гласності та прозорості, враховуючи етичні стандарти висвітлення судових процесів та судових рішень у ЗМІ.

Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області Дрок Григорій Миколайович у своєму вітальному слові висловив переконання, що створення ефективної системи взаємодії судів та засобів масової інформації є надзвичайно важливим та актуальним завданням на етапі демократичних перетворень у сучасній Україні, оскільки саме засоби масової інформації відіграють роль важливого суспільного механізму у взаємодії судової системи з інститутами громадянського суспільства. «Територіальне управління завжди готове до співпраці з судами області та представниками засобів масової інформації регіону, надання їм організаційної допомоги для досягнення спільних результатів в площині комунікації», - зазначив Григорій Миколайович Дрок.

Під час проведення даного заходу здійснювалась відео трансляція форуму, який проходив в м. Києві із можливістю ведення дискусії за участю запрошених осіб шляхом коментування та надання запитань до панелей і дискусій, які озвучувалися під час обговорення в м. Києві.

Мета заходу – налагодження співпраці у сфері комунікації (обмін інформацією, досвідом, планування спільних дій, заходів тощо) між суддями-спікерами, прес-секретарями, головами судів, територіальним управлінням ДСА України в Кіровоградській області та регіональними ЗМІ.

Учасники форуму: судді-спікери, прес-секретарі судів, журналісти регіональних та місцевих видань під час проведення форуму висловили своє бачення побудови нових за формою та конструктивних за змістом відносин між суддями та журналістами.

Журналісти, присутні на форумі відзначили, що проведення спільних форумів, нарад, круглих столів допоможе журналістам у їхній щоденній роботі зі збирання та поширення інформації про судові процеси, сприятиме спрощенню спілкування з працівниками апарату суду та суддями.

За підсумками роботи форуму була прийнята Резолюція «Правова держава – спільна справа та відповідальність», відповідно до якої судді та журналісти докладатимуть усіх зусиль для здійснення належної координації їх дій, спрямованих на досягнення мети, що встановлена Резолюцією.

 

Резолюція