flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організація та проведення судових засідань в режимі ВКЗ

30 серпня 2022, 12:16

Організація проведення судових засідань в режимі відеоконференції в Кіровоградському районному суді Кіровоградської області

 

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області доводить до відома, що суд забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцій на підставі отриманої копії ухвали суду (ст.336 КПК України, ст.212 ЦПК України, ст.195 КАС України, ст. 197 ГПК України) та за наявності завчасного бронювання майданчика ВКЗ за допомогою Web – порталу «Бронювання системи відеоконференцзв’язку».

Як свідчить практика, резервування майданчиків для проведення судових засідань в режимі відеоконференції відбувається не завжди.

Для оптимізації роботи суду з питань організації та проведення судових засідань в режимі відеоконференції, пропонуємо обов'язково перевіряти наявність вільного часу в Web – порталі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку», а також звертаємо увагу на необхідність завчасного направлення ухвали про проведення судових засідань в режимі ВКЗ на електронну або поштову адресу Кіровоградського районного суду Кіровоградської області.

Судові засідання в режимі відеоконференції без копії ухвали суду та бронювання майданчика ВКЗ за допомогою Web – порталу «Бронювання системи відеоконференцзв’язку», - здійснюватись не будуть.

Звертаємо Вашу увагу, що в разі відкладення судового розгляду по справі та проведення подальшого її розгляду в режимі відеоконференції, з метою уникнення одночасного проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку по різних справах, прохання направляти ухвалу або відповідне повідомлення з наступною датою та часом, на кожне судове засідання. Крім того, зазначаємо що розгляд справ в режимі відеоконференцзв’язку буде здійснюватися у межах заброньованого часу у Web – порталі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку».

При бронюванні майданчика для проведення відеоконференцзв'язку необхідно враховувати режим роботи Кіровоградського районного суду Кіровоградської області:

 

понеділок - четвер з 09-00 до 17-30

п'ятниця з 09-00 до 17-00

обідня перерва з 13-00 до 13-30

 

Кіровоградський районний суд в Кіровоградській області відхилятиме заявки на бронювання майданчика, у разі бронювання часу відеоконференцзв'язку без врахування режиму роботи суду. Відеоконференції, які призначаються в неробочий час та під час обідньої перерви, будуть залишені без виконання.

Одночасно повідомляємо, що на період воєнного стану, під час оголошення повітряної тривоги, з метою уникнення загрози життю, здоров’ю, безпеці працівників та відвідувачів суду, всі судові засідання в суді, в тому числі, в режимі ВКЗ будуть зупинені, присутнім в приміщенні суду особам запропоновано пройти до найближчих укриттів.